Notícies

Català a la universitat: necessita millorar

La revista El temps publica un article de Violeta Tena sobre Política Lingüística Universitària.

"El català és una de les 79 llengües considerades ‘acadèmiques’ que existeixen al món. Tanmateix, la seua presència a les aules universitàries encara és problemàtica. La internacionalització, la falta de capacitació del professorat i, sobretot, la pervivència d’una jerarquia lingüística que situa el castellà com la llengua apta per a l’ensenyament superior són factors que entrebanquen la normalització del català a les universitats. En parlem, amb xifres i veus expertes."

Aquest és l'encapçalament de l'article de Violeta Tena que ha publicat la revista El Temps. L'article, que ha comptat amb la col·laboració, entre d'altres, de la Dra. Rosa Calafat, coordinadora de Política Lingüística de la UIB, analitza els usos lingüístics de les universitats dels territoris de llengua catalana: la baixa presència del català, la preeminència del castellà i la força de l'anglès com a llengua franca de comunicació en el món científic.

La sentència amb què l'autora acaba l'article ha de ser una invitació a la reflexió: "Combinar l’ús de l’idioma propi i la internacionalització és, segons els experts, la clau de volta del futur".

Podeu llegir l'article sencer en aquest enllaç.

Data de l'esdeveniment: 17/12/2021

Data de publicació: 17/12/2021